Новини департаменту

У Борині відкрили сучасний навчально-практичний центр інноваційної кулінарії

27 ВЕР 2023

Image


НПЦ «Кухар.Бармен» створили на базі Боринського професійного ліцею народних промислів та ремесел. Інноваційний навчальний простір стане базою для якісної підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері громадського харчування, які відповідатимуть вимогам сучасного ринку праці.

У відкритті навчально-практичного центру взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, директор департаменту освіти і науки Олег Паска, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус.

Максим Козицький розповів, що на створення навчально-практичного центру скерували понад 6 мільйонів гривень. Більше ніж 5 мільйонів – кошти обласного бюджету. Окрім того, фінансами долучились громада й ліцей. За ці кошти закупили сучасне обладнання, зокрема: пічки, посудомийки, витяжки, парконвектомат, мішалку для тіста, гриль та фритюрниці. Також тут облаштували систему вентиляції та кондиціювання повітря.

«Дуже приємно втілювати в життя правильні речі, адже вклад у наших дітей є запорукою їхнього щасливого майбутнього. Дякую нашим захисникам та захисницям за можливість брати участь у сьогоднішньому відкритті цього центру. Я переконаний, що оновлені стіни цього приміщення та нове обладнання мотивуватимуть дітей вивчати нове та відточувати здобуті навички. Діти, навчайтеся готувати смачні страви саме української кухні та не бійтеся експериментувати над ними, адже наша культура повинна здобувати нових прихильників та поціновувачів. Переконаний, що відкриття подібних центрів сприятимуть цьому та популяризуватимуть українську кухню», – зазначив Максим Козицький.

Створення сучасного центру інноваційної кулінарії стимулюватиме розвиток гастротуризму у Самбірському районі, зокрема у Боринській ТГ.

«Навчально-практичний центр інноваційної кулінарії ми почали створювати у 2022 році, тоді були проведені основні ремонтні роботи, закуплено значну частину обладнання. Цього року вдалося завершити роботи. Загалом це сорок другий навчально-практичний центр в області, і другий відкритий у 2023 році.
Ми намагалися зробити все максимально якісно. Працівники закладу пройшли перенавчання, підвищили свою кваліфікацію. Зараз в громаді це єдине таке місце, де можна провести пошанування памʼятної дати. І ми зробили на цьому акцент, тому що заклад отримав можливість для наповнення спецфонду. Ми створили можливості, а колектив дає результат в щоденній роботі!», - прокоментував Іван Пикус.

Директорка ліцею Лідія Надин повідомила, що у закладі навчаються 460 здобувачів освіти, частина з яких стануть майбутніми кулінарами.

«У нас навчаються кухарі, бармени, столярі, різьбярі, монтажники систем утеплень будівель, а також агенти організації туризму. Відкриття цього навчально-практичного центру дасть змогу на якісній та сучасній базі навчати кухарів, які будуть високозатребуваними та конкурентоспроможними на ринку праці нашої країни. Тут у нас є усе необхідне обладнання для проведення практичних занять і ми відтепер можемо випускати здобувачів освіти, які будуть готові одразу приступати до роботи», – резюмувала директорка.

Освіта, Львівщина, Департамент, портал

Інші інституції

Image Image Image Image Image Image Image Image Image