Новини департаменту

У Боринському професійному ліцеї відбулася зустріч з Євгеном Клопотенком

15 ТРА 2025

Image

 

Днями у Боринському професійному ліцеї народних промислів і ремесел відбулася зустріч із відомим шеф-кухарем, ресторатором і громадським активістом Євгеном Клопотенком.

Програма візиту включала спілкування зі студентами, майстер-клас із приготування автентичних страв та чимало корисних порад. Студенти мали змогу не тільки спостерігати за процесом, а й поставити запитання й отримати справжній заряд мотивації.⠀

Українська кухня – це наше культурне послання світові, ми її повинні знати, берегти і пишатися нею, але при цьому не слід боятись креативити і експериментувати – таким був головний посил виступу Євгена Клопотенка перед викладачами та студентами ліцею.

Він наголосив, що кулінарія – це спосіб зберігати національну ідентичність і популяризувати українську культуру у світі, та закликав цінувати унікальні українські страви, сміливо експериментувати зі смаками та ароматами, адже саме в креативності й любові до свого – шлях до визнання на глобальному рівні.

«Не важливо, яка в тебе професія, не важливо, чим ти займаєшся, але якщо ти любиш своє і багато і постійно про це говориш, то воно точно рано чи пізно стане чимось таким, що може змінювати і робити світ кращим», – додав Євген Клопотенко.⠀

Лідія Надич, директорка Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесел, зазначила:

«Для нас ця зустріч – справжня подія, яка запам’ятається надовго. Євген Клопотенко – це амбасадор української кухні у світі. Ми символічно подарували йому булаву – як справжньому козакові, який веде кулінарну боротьбу за українську ідентичність. Це був і майстер-клас, і живе спілкування, і потужна мотиваційна подія для наших студентів та викладачів. Євген не лише готував страви на нашій кухні, але й дегустував наші, давав професійні поради, надихав своїм прикладом».

«З одного боку – це було видовищне шоу, а з іншого – глибоко фахова розмова про сенси, про культуру, про майбутнє професії. Саме такі зустрічі пробуджують повагу до своєї справи і розуміння, що кулінарія – це не просто ремесло, а спосіб зберігати і транслювати свою національну ідентичність у світі», – додала вона.⠀

Завершилась зустріч дегустацією бойківського столу, який приготували викладачі й учні ліцею, – ще одне підтвердження того, що кулінарна спадщина регіонів України жива, автентична й гідна популяризації.

Освіта, Львівщина, Департамент, портал

Інші інституції

Image Image Image Image Image Image Image Image Image