18 БЕР 2021
12 березня 2021 року в Угнівському аграрно-будівельному ліцеї відбувся відкритий захід присвячений українській кухні, який провели викладачі спецдисциплін Любов Осміловська, Оксана Кизима та майстер виробничого навчання Наталія Музика.
З давніх-давен Україна славиться своєю багатою кухнею. І понині її страви користуються популярністю не лише в Україні, а й далеко за її межами, адже українська кухня – смачна та корисна для здоров’я. Наша національна кухня створювалася протягом сторіч, тому в ній відтворено не лише історичний розвиток народу, але і його культурно-побутові традиції.
Метою заходу було поглибити знання з технології приготування їжі; виховувати у дітей зацікавленість до традиційних страв української кухні, повагу до культури і спадщини українського народу, патріотизм; розвивати професійні та творчі здібності учнів.
З профорієнтаційною метою на захід було запрошено учнів 9-го класу місцевої школи. Присутні мали змогу побачити виставку хліба на заквасках, традиційного хліба; скуштувати молекулярного борщу та сучасні закуски, які приготували учні з продуктів українського традиційного столу. А також насолодитися піснями, музикою та гуморесками.
Свято вдалося на славу, а його організаторам бажаємо творчих професійних успіхів.